IedereenZon heeft jaren ervaring met het uitzoeken van de goedkoopste leverancier van electra en gas.

Geheel onafhankelijk! 

Zelf kiezen bij wie je stroom en/of gas afneemt, is tegenwoordig de gewoonste zaak van de wereld. Dit was vroeger wel anders: vóór de liberalisering van de energiemarkt (in 2004) konden consumenten en bedrijven niet kiezen wie zij als energieleverancier wilden hebben. Je moest dus maar roeien met de riemen die had.

Heden ten dage heb je de keuze uit diverse aanbieders van energie. Elke aanbieder heeft weer z’n eigen voordelen, voorwaarden en acties. Uitzoeken welke energieleverancier voor jou de beste keuze is, is dus vooral een kwestie van goed lezen en vergelijken. Hierbij moet je rekening houden met diverse factoren, zoals bijvoorbeeld de looptijd van het contract en of de energieprijzen vast of juist variabel zijn. De ene energieleverancier biedt lagere verbruikstarieven aan in combinatie met wat hogere vaste bedragen, de ander doet het precies andersom. Het hangt dan van jouw persoonlijke situatie en verbruik af bij welke leverancier je het meest kunt besparen.

Overigens ben je niet volledig vrij in je keuze. Zo kun je wel zelf bepalen met welke energieleverancier je in zee gaat, maar heb je altijd te maken met een vaste netbeheerder. De netbeheerder is de instelling die voor de aansluiting en het transport zorgt. Bij welke netwerkbeheerder je bent aangesloten, is afhankelijk van de regio waar je woont.

Wat is er op de energiemarkt aan de hand? IedereenZon helpt je bij het bepalen van de juiste keuze.  

Op de energiemarkt heerst er momenteel onrust. Dit komt omdat de stroom en gasprijzen de afgelopen periode enorm zijn gestegen. Dit is een gevolg van meer vraag en minder aanbod in de markt en de oorlog tussen Rusland en Oekraine.

Hieronder hebben wij de belangrijkste oorzaken voor je op een rijtje gezet.

  • Op 24 februari 2022 is er oorlog uitgebroken tussen Rusland en Oekraïne. Nederland was grotendeels afhankelijk van Russisch gas.
  • De plannen voor de extra gastoevoer via de Nord Stream-2 pijpleiding zijn stopgezet.
  • De import van Russisch gas werd verder beperkt vanwege onderhoud en problemen bij Nord Stream-1, waardoor het aanvullen van de Europese gasvoorraden vertraging opliep. De naderende winter zorgde voor onrust in de markt.
  • Er zijn zorgen over de invoer van LNG (vloeibaar aardgas) uit Amerika door een storing bij een belangrijke exporteur.
  • De invloed van het weer; als er kouder weer wordt verwacht gaan huishoudens en bedrijven in Europa meer gas gebruiken.
Contact opnemen